Skip to content

Ιστόλογος

Αρχή Αρχείο ... κι άλλα διάφορα
...κι άλλα διάφορα
Η τιμή της Ελλάδας

του Γιώργου Αγοραστάκη, Σεπτ.2012

Η παγκόσμια οικονομική κρίση αν μη τι άλλο φανέρωσε το αδιέξοδο της ηγεμονεύουσας σήμερα θεωρίας στο καπιταλισμό, του νεοφιλελευθερισμού. Όταν ξέσπασε η χρηματοπιστωτική κρίση, και καθώς κατέρρεε η παγκόσμια οικονομία, κατέρρεε και η οικονομική θεωρία του νεοφιλελευθερισμού και αποδεικνυόταν ένα άχρηστο εργαλείο πολιτικής διαχείρισης. Μια θεωρία χωρίς καμιά αξιοπιστία. Παρ' όλα αυτά -αν και έχουν περάσει τέσσερα χρόνια- όλες οι θεραπαινίδες του νεοφιλελευθερισμού εξακολουθούν να σφυρίζουν αδιάφορα σαν να μην τρέχει τίποτα. Επιμένουν στην ορθότητα των βάρβαρων μνημονιακών συνταγών τους και για την βεβαιωμένη αποτυχία τους ρίχνουν το φταίξιμο στην όχι σωστή εφαρμογή τους. Στην περίπτωση της Ελλάδας βέβαια η δικαιολόγηση της αποτυχίας βασίζεται σε τρανταχτά επιχειρήματα, στο γεγονός ότι έχουν να κάνουν μ' ένα λαό απατεώνων!

Όταν τα πράγματα φτάνουν στα άκρα τότε πέφτουν τα προσωπεία των θεωριών και φανερώνεται το πραγματικό τους πρόσωπο. Έτσι και στην περίπτωσή της χώρας μας, φανερώθηκε το πρόσωπο του νεοφιλελευθερισμού. Διαβάστε -έστω και καθυστερημένα ένα χρόνο μετά- τι γράφει στο άρθρο του -Le prix de la Grèce  / Η τιμή της Ελλάδας- ο Guy Sorman, ένας από τους θεωρητικούς του νεοφιλελευθερισμού στην Ευρώπη!

Περισσότερα...
 
Βουλευτικές εκλογές ΙΟΥΝΗΣ 2012

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

Συνημμένα:
ΑρχείοΠεριγραφήΜέγεθος Αρχείου
Κατέβασμα αυτού του αρχείου (AnalitikaEklogesJoun2012.pdf)ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΝΗΣ 2012ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ788 Kb
 
Βουλευτικές εκλογές 2012

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

Συνημμένα:
ΑρχείοΠεριγραφήΜέγεθος Αρχείου
Κατέβασμα αυτού του αρχείου (ELECTION_2012.pdf)ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ1078 Kb
 
Βουλευτικές εκλογές 2009 στο Νομό Χανίων

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΧΑΝΙΩΝ

Σε 322 εκλογικά τμήματα του νομού Χανίων το ΠΑΣΟΚ ήρθε πρώτο με 50.587 ψήφους ή ποσοστό 51,10% και έβγαλε τρεις βουλευτές: Ευτύχη Δαμιανάκη, Μανώλη Σκουλάκη, Σήφη Βαλυράκη. Ακολούθησε η ΝΔ η οποία συγκέντρωσε 29.562 ψήφους ή ποσοστό 29,74% και έβγαλε έναν βουλευτή (Χρ. Μαρκογιαννάκη).

Στο σύνολο των εκλογικών τμημάτων του νομού Χανίων σε σύνολο 141.896 εγγεγραμμένων, ψήφισαν 101.607, (ποσοστό Αποχής: 28,39%), άκυρα - λευκά 2.236, έγκυρα 99.371 και έλαβαν:...

Συνημμένα:
ΑρχείοΠεριγραφήΜέγεθος Αρχείου
Κατέβασμα αυτού του αρχείου (Election_2009.pdf)Βουλευτικές εκλογές 2009 στο Νομό Χανίων Αναλυτικά αποτελέσματα140 Kb
Περισσότερα...
 
για την ιστορία: ΤΟ ΝΕΟ ΜΗΜΟΝΙΟ

Κρατήστε τα στο αρχείο σας... και να μην ξεχάσετε ποτέ ποιοί τα ψήφισαν.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ, Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ PSI & ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ (ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ)

Συνημμένα:
ΑρχείοΠεριγραφήΜέγεθος Αρχείου
Κατέβασμα αυτού του αρχείου (1_SxedioNomou.pdf)ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2012ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ220 Kb
Κατέβασμα αυτού του αρχείου (2_PSI.pdf)ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2012Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ PSI555 Kb
Κατέβασμα αυτού του αρχείου (3_MnimonioII_el1.pdf)ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2012ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ (ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ 1)489 Kb
Κατέβασμα αυτού του αρχείου (4_MnimonioII_el2.pdf)ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2012ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ (ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ 2)685 Kb
 
Τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα

του Γιώργου Αγοραστάκη

Με την αύξηση των χρηστών του διαδικτύου -σ’ όλο τον κόσμο και στην χώρα μας- αυξάνονται και αναπτύσσονται και τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης (Social Media). Το κύριο χαρακτηριστικό τους στοιχείο που τα διαχωρίζει από τα υπόλοιπα μέσα μαζικής ενημέρωσης – είναι η διαδραστικότητα. Η βασική ιδέα στην οποία στηρίζονται και οφείλουν την τεράστια εξάπλωσή τους είναι η δυνατότητα που έδωσαν σε όλους τους ανθρώπους να μετατραπούν από αναγνώστες σε συντάκτες...

Περισσότερα...
 
Νέοι Κρήτες πρωτοπόροι

Κωνσταντίνος ΔασκαλάκηςΟ νεαρός Κρητικός Κωνσταντίνος Δασκαλάκης τράβηξε τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας πάνω του, καθώς βραβεύθηκε για τη διδακτορική διατριβή του, με την οποία κατάφερε να ξεδιαλύνει έναν δύσκολο γρίφο της θεωρίας των παιγνίων, που έμενε άλυτος από το 1950. Η διδακτορική του διατριβή μελετά το θεώρημα του Νας, που αναφέρεται στην συμπεριφορά των ανθρώπων σε συγκρούσεις και για το οποίο το 1994 ο Νας κέρδισε το Νόμπελ Οικονομίας.  Ο John Nash είναι αμερικανικός μαθηματικός και οικονομολόγος γνωστός από την «θεωρία των παιγνίων» και την «κυβερνητική». Οι θεωρίες του χρησιμοποιούνται σήμερα στα πολύπλοκα συστήματα στην οικονομία, στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τη τεχνητή νοημοσύνη, κτλ. Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, απόφοιτος του τμήματος Ηλ/γων του ΕΜΠ, διδάκτορας του Πανεπιστημίου του Μπέρκλευ και ερευνητής της Microsoft, πήρε για την διδακτορική του διατριβή “The Complexity of Nash Equilibria”,  το πρώτο βραβείο στο  2008 Doctoral Dissertation Award από την ACM (Association for Computing Machinery).

Στα ΝΕΑ της  11 Ιουνίου 2009 δημοσιεύεται το παρακάτω ρεπορτάζ της Εύη Σαλτού:

Περισσότερα...
 
Περί Blogολογίας….

Ένα άρθρο του Γιώργου Αγοραστάκη με αφορμή την νέα κυκλοφορία του «ιστόλογου»

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΗ τεχνολογία, παρέχει σήμερα τις δυνατότητες να δημιουργούνται εναλλακτικές μορφές μαζικής επικοινωνίας και να αποκτούν ισχυρή «φωνή» και «πρωταγωνιστικό ρόλο» κοινωνικές ομάδες και άνθρωποι που το σύστημα τους κρατούσε μέχρι χθες στην άκρη. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν και τα ιστολόγια (blogs) και οι ιστολόγοι (bloggers). Ορισμένοι μιλούν για μια «πολιτιστική επανάσταση» που διαμορφώνει ένα νέο κοινωνικό χώρο και μια νέα εξουσία, ανεξάρτητη από την πολιτική και την οικονομική εξουσία. Εμείς δεν συμμεριζόμαστε αυτές τις διαπιστώσεις. Ο χώρος των ιστολογίων συγκροτείται από πολλαπλές ταυτότητες, ιδέες, ανάγκες, σκοπούς και επιδιώξεις και δεν μπορεί να συγκροτηθεί σ’ ένα κοινό πολιτικό και ιδεολογικό τόπο ώστε να αποκτήσει χαρακτηριστικά της εξουσίας. Μπορεί όμως να δημιουργεί νέες μορφές ενημέρωσης, κοινωνικής συσπείρωσης και κινητοποίησης. Εδώ η δύναμη του μέσου είναι τεράστια.
Περισσότερα...
 


Γιώργος ΑΓΟΡΑΣΤΑΚΗΣ

 

SOCIAL MEDIA

Επισκευθείτε τη σελίδα μου στο FacebookΑκολουθείστε τη σελίδα μου στο TwitterΕπισκευθείτε τη σελίδα μου στο Google Plus

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΟ

Συνδέεστε μαζί μας

TWEETS ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

www.mikis-crete.gr